Hoofdsponsor Snertloop:

Wie is online:

We hebben 226 gasten en geen leden online

Volg ons op Twitter:

LoopgroepAG85 RT @Hardloopnieuws: Saskia Schutte en Henry Visscher winnen 10 kilometer Oranjeloop Nieuwleusen (video) - https://t.co/AdRCH6mTsa - De acht…
LoopgroepAG85 RT @MeppelerCourant: Recordaantal deelnemers bij Oranjeloop in Nieuwleusen: Nieuwleusen - De achtste editie van de O ... https://t.co/H7m5D
LoopgroepAG85 Verslag, foto's en finishfilmpjes van de Oranjeloop: https://t.co/jICyQD8YK5
LoopgroepAG85 RT @zwolle4unicef: Vanavond vond voor de achtste maal de Oranjeloop plaats. Met als vast onderdeel de KidsRun. De Oranjeloop wordt gehouden…
LoopgroepAG85 RT @SteveOosterkamp: 🥈Als tweede gefinisht op de 10 kilometer van de #Oranjeloop in #Nieuwleusen in een tijd van 36.46! https://t.co/5WQADR

Verslag Snertloop 2015

De Snertloop in Nieuwleusen georganiseerd door de supportersvereniging van SV Nieuwleusen in samenwerking met Bos Bedden Loopgroep AG’85 is succesvol verlopen. Totaal 175 deelnemers stonden aan de start om deel te nemen aan de prestatieloop over 5 of 10 km. Voor de jeugd t/m 12 jaar was er een parcours uitgezet van ruim een kilometer. Onder begeleiding van de immer enthousiaste speaker Herman Vrieling werden er prima prestaties geleverd.
De winst op de 5 km ging naar Maarten van Dijk uit Hoogeveen. De atleet van HAC’63 legde de twee ronden af in 17.38 minuten. Michiel Veldman van Loopgroep AG’85 legde beslag op de tweede plaats, de Nieuwleusenaar finishte in een tijd 17.57 minuten. Derde werd zijn club- en plaatsgenoot Michiel Huzen met een tijd van 18.05 minuten. De prijs voor het snelste lid van SV Nieuwleusen was voor Bart Groeneveld. Hij liep 19.42 minuten.
Bij de dames was Ilse Pullen uit Dedemsvaart oppermachtig. De atlete van ACO van Elderen zette een tijd neer van 17.50 minuten waarmee zij het parcoursrecord met bijna anderhalve minuut verbeterde. Voormalig parcoursrecordhouder en winnares van vorig jaar ACO-atlete Yvonne Meijer uit Witharen werd tweede met een tijd van 19.34. De derde plaats was voor een atlete van Spurt’88, Ilona Stille uit Dedemsvaart. Zij liep 21.36 minuten.

Op de 10 km werd zowel bij de heren als bij de dames het parcoursrecord aan flarden gelopen. Ralph Schepers uit Dalfsen wist te winnen in een tijd van 36.00 minuten. Hiermee verbeterde hij het parcoursrecord van AG’er Henry Visscher uit Rouveen die tweede werd met 36.08. Rob Goudbeek uit Nieuwleusen werd derde met een tijd van 38.39 en won hiermee de prijs voor het snelste lid van SV Nieuwleusen.
Janneke Molenhuis was veruit de snelste dame. De atlete van AV De Sprinter uit Meppel verbeterde het parcoursrecord van Mirella Makkinga van AG’85 met 50 seconden en zette een tijd van 42.18 op de klokken. De tweede en derde plaats waren voor atletes van AG’85. Sandra Pasman werd tweede met 47.11 en Marry Marsman werd derde met 47.21 minuten.

De wedstrijd voor de jeugd werd gewonnen door Justin van Gelder uit Dalfsen. Met een tijd van 4.18 wist hij Tieme Brinksma uit Nieuwleusen nét 2 seconden voor te blijven. David Hersevoort uit Nieuwleusen kwam als derde binnen met een tijd van 4.40 minuten.
Met een tijd van 4.50 liep Eva Spijkerman uit Punthorst het parcoursrecord van Mariëlle Bloemert uit de boeken. Tweede werd Marlon Schutte uit Ommen (5.02) en Marieke Marsman uit Nieuwleusen legde beslag op de derde plaats met een tijd van 5.18.

Klik hier voor alle uitslagen

De organisatie kijkt met een tevreden gevoel terug op deze vierde editie van de Snertloop en dankt alle vrijwilligers voor het slagen van het evenement . Dank ook aan Payned payrolling BV voor het sponsoren van het elektronisch tijdwaarnemingssysteem.

Klik hier voor de foto's

Kijktip: zet de ondertiteling aan in YouTube.