Hoofdsponsors Oranjeloop:

Sponsors Oranjeloop:

Vrienden van de Oranjeloop:

Klok Dakkapellen

Mulder Zaken Op Orde

Schildersbedrijf William Bredewold

Jellema Automatisering

Administratiekantoor JJ Koerhuis

 

 

Eerste Oranjeloop Nieuwleusen succesvol verlopen

De eerste Oranjeloop in Nieuwleusen was met ruim 250 deelnemers zeer succesvol te noemen. Deze hardloopwedstrijd die als sportief onderdeel was toegevoegd aan de Oranjefeesten werd gelopen onder ideale weersomstandigheden. Het programma begon met de Unicef Kids Run, een sponsorloop waarbij kinderen van de basisscholen honderden euro’s bijeen liepen op een parcours van zo’n 400 meter.

Na deze happening was het de beurt aan de kinderen tot en met 15 jaar om deel te nemen aan de Tegeltoko Jeugd Run over een afstand van 2,5 kilometer. Deze wedstrijd werd gewonnen door  Marije Dankelman uit Arriën. Zij finishte in 9.44 minuten. Tweede werd de winnaar van de jongens, Stan Legebeke uit Balkbrug met een tijd van 10.17 minuten. Van de jongens uit Nieuwleusen was Roan Ganzeboer de snelste met een tijd van 11.58. Gerline Crediet was het snelste Nieuwleusense meisje. Zij deed 11.11 minuten over de 2,5 km. Roan en Gerline wonnen hiermee een taart.

Bij de Effeweg.nl Run, de wedstrijd over 5 kilometer ging de overwinning naar Henk Smalbrugge uit Hasselt. Hij legde de twee ronden af in een snelle tijd van 16.30 minuten. Tweede werd Michiel Huzen van de organiserende vereniging AG ’85 die tevens de prijs won voor de snelste Nieuwleusenaar. Hij liep 18.25 minuten. Maurice Veijer uit Staphorst, eveneens van AG ’85, liep naar de derde plaats met een tijd van 19.25 minuten.  Bij de dames was Puck de Gier uit Zuidwolde de snelste, zij liep 20.56. Tweede was haar plaatsgenoote Heidy Snijders met een tijd van 21.51. Janita Crediet finishte als derde in een tijd van 22.16 waarmee zij ook de prijs won voor de snelste Nieuwleusense.

De Bos Bedden Run ( 10 kilometer) werd gewonnen door Erik Leusink. De Punthorster zette een mooie tijd van 34.09 op de klokken. Tweede werd Harm-Jan Martens uit Hoogeveen met een tijd van 34.28 en Jan Scheenstra uit Zuidveen passeerde als derde de eindstreep met een tijd van 35.02 minuten. De prijs voor de snelste Nieuwleusenaar ging naar Ronald Pasman, hij liep 39.54. Van de dames was Mirella Makkinga veruit de snelste. De atlete van AG ’85 snelde naar een tijd van 43.52 en won hiermee ook de prijs voor de snelste Nieuwleusense. Gerda Willems uit Ommen kwam als tweede dame over de finish. Zij versloeg in de eindsprint AG-er Hilma Krul uit Nieuwleusen. Beide dames klokten een tijd van 46.30 minuten.

De Oranjeloop werd georganiseerd door Bos Bedden Loopgroep AG ’85 in samenwerking met het Unicef comité Nieuwleusen en in samenspraak met de Oranjevereniging Nieuwleusen. De organisatie ontving veel complimenten van de deelnemers en het publiek. De deelnemers roemden het parcours en het publiek genoot van de uitstekende sfeer. De Oranjeloop had niet georganiseerd kunnen worden zonder de bijdragen van de sponsors en de vele vrijwilligers.

De prijswinnaars:

Tegeltoko Jeugd Run (2,5 km):
Meisjes:  1. Marije Dankelman, Arriën,  9:44, 2. Allisha Hendriks,  Ommen  10:42, 3. Gerline Crediet, Nieuwleusen 11:11.
Jongens: 1. Stan Legebeke, Balkbrug 10:17 2. Bas de Jong, Zwolle 10:35 3. Fabian Jansen, Dalfsen 10:42.

Effeweg.nl Run (5 km):
Dames tot 35 jaar: 1. Puck de Gier,  Zuidwolde  20:56 2. Janita Crediet , Nieuwleusen 22:16, 3. Jill Schreuder,  Zwolle 25:13.
Dames 35+: Heidy Snijders, Zuidwolde 21:51 2. Saskia Berris, Zwolle 22:43 3. Connie Kok,  Nieuwleusen 23:45.
Heren tot 40 jaar: 1. Henk Smalbrugge, Hasselt 16:30, 2. Michiel Huzen, Nieuwleusen 18:25, 3. Maurice Veijer, Staphorst 19:25.
Heren 40+: 1. Gert Berenst, Vroomshoop 20:37, 2. Jan Schuurs, Den Ham 21:17 3. Fred Koningstein, Dalfsen 21:54
Heren 50+ 1. Jan Beldman, Dalfsen 19:39, 2. Jan Hanekamp, Vroomshoop 20:27 3. Henk Veldkamp, Oosterhesselen 22:24.

Bos Bedden Run (10 km):
Dames tot 35 jaar: 1. Renée Bochardt, Leidschendam  48:46 2. Manon Klomp, Nieuwleusen 53:14 3. Gerda Prins, Nieuwleusen 53:18.
Dames 35+: 1. Mirella Makkinga, Nieuwleusen 43:52, 2. Gerda Willems, Ommen 46.30, 3. Hilma Krul, Nieuwleusen  46:30
Heren tot 40 jaar: 1. Erik Leusink, Punthorst 34:09 2. Harm Jan Martens, Hoogeveen 34:28, 3. Erik Lindenholz, Hoogeveen 37:15.
Heren 40+: 1. Jan Scheenstra, Zuidveen 35:02, 2. Jerry de Jong, Vroomshoop 38:54, 3. Gerard Dunnink, Steenwijk 40:18.
Heren 50+: 1. Henk Uitslag, Oldebroek 38:49, 2. Antonius Poelman, Zwolle 39:44, 3. Henk Oldehinkel, Dedemsvaart 40:08.

Klik hier voor alle uitslagen van de eerste Oranjeloop!

Er zijn meer dan 2000 foto's gemaakt! Klik hier voor de foto's.
Ook Marcel van Saltbommel van Bommel's Fotoshop heeft foto's gemaakt. Klik hier om deze te bekijken.

Hoofdsponsor 2,5 km Run
Tegeltoko is met 4 vestigingen in Noordoost Nederland onbetwist de grootste specialist in wandtegels en vloertegels. Ook voor een ruime keuze aan keukentegels bent u bij Tegeltoko op het juiste adres. Een ongekend grote collectie tegels met natuurlijk allerlei soorten sierstrips en Tegeltokodekortegels. Tegeltoko importeert het grootste gedeelte uit landen als Italië, Spanje en Portugal. Als tegelhandel en tegelgroothandel leveren wij tevens aan bedrijven, aannemers en andere tegelzaken.
Wilt u snel aan de slag dan kan dat natuurlijk ook met onze uitgebreide voorraad tegels die in elke winkel aanwezig is. Mochten wij tegels voor u moeten bestellen, dan zorgen wij, dat wij ze zo snel mogelijk in huis hebben. Met vestigingen in Assen, Dronten, Muntendam en Nieuwleusen zitten wij in de buurt. Zo niet dan kunt u terecht op onze webshop.
Bij Tegeltoko kunnen wij ook het tegelzetwerk voor u verzorgen en indien gewenst ook de vloerverwarming aanleggen.

Hoofdsponsor 5 km Run
Effeweg.nl is een jonge en enthousiaste touroperator met een zeer breed aanbod busreizen, zoals: stedentrips, fietsreizen, singlereizen, muziekreizen, excursiereizen en kerstreizen, allen supervoordelig door heel Europa. Effeweg.nl bestaat sinds 2002 als onderdeel van Gebo Specials en Betuwe Express en is inmiddels een begrip in de Nederlandse reismarkt. Wij richten ons, als direct seller, op een brede doelgroep. Alles wordt, vanuit ons hoofdkantoor in Nieuwleusen, in eigen beheer uitgevoerd; van inkoop, verkoop, vervoer, verblijf, vermaak tot aan marketing. Hierdoor bieden wij u een goede prijs-kwaliteitverhouding. Er wordt gereden met een eigen en uitgebreid wagenpark met comfortabele touringcars en goed opgeleide chauffeurs. Effeweg.nl is aangesloten bij: ANVR, SGR, Calamiteitenfonds en Stichting Keurmerk Touringcarbedrijven.

Hoofdsponsor 10 km Run
Als u een bed, slaapkamerinrichting of een kinderkamer wilt aanschaffen, gaat u niet over een nacht ijs. U brengt immers een groot deel van uw leven in bed door. Niet alleen voor uw nachtrust en comfort zoekt u kwaliteit en duurzaamheid, maar ook voor uw gezondheid zoekt u het beste. Een bezoek aan Bos Bedden is dan ook een goed begin. Bij Bos Bedden vindt u een uitgebreid assortiment aan kwaliteitsbedden en alles wat daar bij hoort. Met ruim 30 jaar ervaring en 3000 m showroom staan wij bol van ervaring en aanbod op beddengebied. Profiteer daarvan als u een bed wilt aanschaffen. U krijgt van ons een eerlijk en deskundig advies. Bos Bedden is eenvoudig te bereiken en parkeren is geen enkel probleem. Bovendien stopt er een bus voor de deur. Onze showroom is bijzonder rolstoelvriendelijk ingericht en de diverse afdelingen zijn met de lift goed te bereiken. Wij maken graag tijd voor u!

Sponsors Oranjeloop:

     
Schagen Infra BV Selcom   Dé Praktijkgroep
     
 Autorijschool Blok Huls   RSR  BéVéDé Automatisering

Subsponsors Oranjeloop:
Aluvo Nieuwleusen BV, BAZ, Vechtdal Bouw, Run2Day Hoogeveen, Univé, Verspreidingsburo Vrieling, Westins Woning en Projekt Stoffeerderij, Lineatus Communicatie, Activium Business Consultancy, Jacobs Dienstverlening, Haarstudio Geke, Autobedrijf Jansen Balkbrug, Wildeboer, Fortune hot drinks regio Zwolle, Kapsalon Hilly, Schildersbedrijf A. Bakker, Tibben, Doeland Nieuwleusen, Bouwbedrijf Ve-Sto, Haarmode Petra, Ed Bijker Hoveniersbedrijf, Selecsys, Balans Fysiotherapie en Fitness, PLUS Bakker, De Stentor

Vrienden van de Oranjeloop:
Beltman's Woodworks, Cafetaria Nieuwleusen, Jellema Automatisering, Slagerij Kouwen, Massier Diervoeders, A. Pot Dienstverlening, Restaurant De Troubadour, Café Cafetaria Slijterij en Zalen 't Witte Peerd, RS Kaas Noten Delicatessen, Wegrestaurant De Lichtmis, Kerkdijk Tweewielers, Administratiekantoor Mulders, Slagerij Kouwen, By Jan Interieuradvies, Simon de Haas B.V., Garagebedrijf H. Rumpf, Houthandel Wobben BV, MetaalMorfose BV, Houthandel Alteveer, Bloemisterij Stegerman, Administratiekantoor Bouwman en Pot, La Vida Mode, Klinge Tweewielers, Pedicurepraktijk Ina Otten, Authentiek Bouw, Countus accountants + adviseurs, Salon Images, Lindenholz Rijwielen Schaatsen Skeelers, Bommel's Fotoshop, Sport en Wellnessclub Helios, Café De Brouwerij, Autobedrijf Ophoff, Brood- en Banketbakkerij Wim Timmer, Euronics Westerman, Schildersbedrijf William Bredewold, Aannemersbedrijf Snijder BV, Autobedrijf Henri van der Veen, Modehuis Beekman Nouveau, Echte Bakker Borger, Zunni Fitnesscentrum, Juwelier Den Hulst, W. Jansen Groente en Fruit, Rabobank Vaart en Vechtstreek

Met dank aan de Oranjevereniging Nieuwleusen e.o. en het Unicef Comité Nieuwleusen