Zwarte Dennen Cross Hoofdsponsor:

Zwarte Dennen Cross Sponsors:

Wie is online:

We hebben 276 gasten en geen leden online

Volg ons op Twitter:

LoopgroepAG85 RT @weblogstaphorst: Zwarte Dennen met Hemelvaart voor auto’s en zwemmers gesloten https://t.co/ruyEzDP2Sv
mei 20replyretweet
LoopgroepAG85 Alles wat je moet weten over Corona en hardlopen https://t.co/ahIVghOXqW
mrt 24replyretweet
LoopgroepAG85 RT @NieuwleusenCity: De Prestaties van Loopgroep AG'85 van deze week #Nieuwleusen #Hardlopen #Running - @LoopgroepAG85 https://t.co/n28D9
mrt 14replyretweet
LoopgroepAG85 Henk Slager loopt persoonlijk record bij CPC Loop in Den Haag https://t.co/qYWytPFXmV
mrt 11replyretweet
LoopgroepAG85 RT @weblogstaphorst: Lopers van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 in actie https://t.co/wNwiEECcvi https://t.co/iFpQPtmH5O
mrt 09replyretweet

Records bij Zwarte Dennen Cross

De 14e editie van de Zwarte Dennen Cross kan in alle opzichten geslaagd genoemd worden. De crossloop in de staatsbossen van Staphorst kende een recordaantal deelnemers (ruim 460) en er werden enkele parcoursrecords aan flarden gelopen. Vanuit heel Nederland en zelfs van daarbuiten kwamen hardlopers naar het recreatiegebied De Zwarte Dennen om deel te nemen aan de wedstrijd over 5 of 10 km. De jeugd kon meedoen aan de 900 of 1800 meter. Ondanks de kou waren de weersomstandigheden voor de hardlopers uitstekend: droog en vrijwel geen wind. Ook het parcours lag er goed bij alhoewel het ruiterpad door velen als loodzwaar werd genoemd.

Zo’n dertig vrijwilligers van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 waren de hele dag in touw om alles in goede banen te leiden. Clubman Roel Poolman hield als speaker het publiek op de hoogte en inspireerde veel deelnemers tot een eindsprint.

Aan de start van de 10 km stonden enkele regionale toppers aan de start. Mohammed Koula was uit Marokko gekomen om de Zwarte Dennen Cross op zijn naam te schrijven. Maar ook hij moest de meerdere erkennen in Danny Koppelman uit Hoge Hexel. De talentvolle atleet van ACO van Ommen ging er meteen na de start als een speer vandoor. Met een tijd van 31.44 liep hij bijna twee minuten van het parcoursrecord af dat sinds 2016 op naam stond van Erik Driessen. Mohammed Koula werd met een tijd van 34.23 tweede en Menco Schuurman uit Delft legde beslag op de derde plaats met een tijd van 34.26 minuten. Van de dames was Saskia Schutte uit Veessen de snelste. De atlete van AV Cialfo legde de twee ronden af in 41.24. Tweede werd Corien Jansen uit Nijeveen. De atlete van AV De Sprinter zette een tijd neer van 42.29. Haar plaats- en clubgenote Janneke Molenhuis kwam als derde over de streep in 43.57 minuten.

Ook op de 5 km werden snelle tijden gelopen. Winnaar Erik Leusink liep een thuiswedstrijd. De atleet van HAC ’63 was veruit de snelste. Met een tijd van 16.07 was hij bijna een halve minuut sneller dan Bart van Adrichem uit Klazienaveen die 16.36 klokte. Henry Rutgers uit Noordscheschut en eveneens lid van HAC ’63 kwam als derde over de meet in 16.59 minuten. Bij de dames waren de atletes van ACO van Elderen oppermachtig. Aline Kootstra uit Dalfsen liep een parcoursrecord door te finishen in 18.19 minuten, 47 seconden sneller dan de tijd die Yvonne Meijer vorig jaar de winst bezorgde. Nu werd de Witharense tweede met een tijd van 19.37. Naomi Heidema uit Dedemsvaart werd derde met een tijd van 19.46 minuten.

De Zwarte Dennen Cross begon met wedstrijden voor de jeugd. De 900 meter voor kinderen t/m 7 jaar werd bij de jongens gewonnen door Kai Boer uit Ommen en bij de meisjes door Sara Slabbekoorn uit Ommen. De 1800 meter werd bij de jongens tot 9 jaar gewonnen door Kris Nijzink uit Rijssen en bij de meisjes door Julia Seppenwoolde eveneens uit Rijssen. Bij de kinderen 10-12 jaar was Juri Heppener uit Bolsward de snelste en Marit Versfeld uit Meppel was dat bij de meisjes. Bij de kinderen 13-15 jaar ging de overwinning bij de jongens naar Sam van der Werf en bij de meisjes naar Tess Jaarsma, beiden uit Sneek.

De Zwarte Dennen Cross was de tweede wedstrijd van de Vechtdal Cross Competitie. De volgende wedstrijd is de Zandstuve Bosloop in Vroomshoop op 11-01-2020.

Klik hier voor de volledige uitslag

Klik hier voor de foto's