Hoofdsponsors Oranjeloop:

Sponsors Oranjeloop:

Wie is online:

We hebben 63 gasten en geen leden online

Vrienden van de Oranjeloop:

Slagerij Kouwen
Salon Images
't Witte Peerd
Massier Diervoeders
Hubo Nieuwleusen
Beltman Woodworks
Helios Sport & Wellness
Uitzendbureau Gerrits
Autoschade Meyer
Oosterveen's Oliehandel
Hoveniersbedrijf Freddy Hekman
Houthandel Wobben
Administratiekantoor J.J. Koerhuis
Bakker Timmer
AH De Groot
Fortune Coffee
Alteveer Houthandel
Bloemist Stegerman
Lindenholz
Schildersbedrijf A. Bakker
Effeweg.nl
A. Heide Technisch Installatiebedrijf
Autobedrijf Zieleman
Installatiebedrijf Schiphorst
Kapsalon Daniëlle
Aannemersbedrijf Bert Brinkman
Ardesch Interiors
Stukadoorsbedrijf Gebr. Kijk in de Vegte
Vechtdal Bouw
Echte Bakker Borger
CoRunning
Hekman Assurantiën
HEMA
Haarstudio Geke
Pedicure Ina Otten
Electro World Westerman
Schildersbedrijf Bredewold
Spans Makelaardij
Administratiekantoor Mulders
Jellema Automatisering
La Vida
The Read Shop

 

Volg ons op Twitter:

LoopgroepAG85 Albert Mussche eerste bij Ronde van Ried https://t.co/iwd9DSzdsu https://t.co/T6ZN5yW6oY
LoopgroepAG85 Drie AG'ers bij 1e Hoeve aan den Wegloop in Oude Willem https://t.co/nFsMsA0PZM https://t.co/IIqPCWoilm
LoopgroepAG85 AG'ers snel bij U-Trackmeeting in Utrecht https://t.co/9SnGzGEkmU
LoopgroepAG85 Twee podiumplaatsen AG'ers bij Rijsserbergloop https://t.co/J1z7vAkPKg
LoopgroepAG85 Germien Krul loopt persoonlijk record in Kampen https://t.co/Jtxrum6nce
LoopgroepAG85 Twee AG'ers in actie op de baan in Dongen https://t.co/ViGByrqjaV

Erik Leusink wint 5e Oranjeloop in parcoursrecord

Tien dagen na de winst bij de 4 Mijl van Staphorst, weet Erik Leusink ook de Oranjeloop in Nieuwleusen te winnen. De 27-jarige atleet uit Punthorst pakte de zege op de Bos Bedden Run (10 km) met een parcoursrecord. Ondanks de warmte zette Leusink op het snelle stratenparcours een tijd neer van 32.47 minuten, 4 seconden sneller dan de Duitser Gerold Hartger twee jaar geleden. Tweede werd Erik Driesen uit Vollenhove met 33.56 en de derde plaats was voor Erik Slomp uit Zwolle met een tijd van 36.12. De prijs voor de snelste man van Nieuwleusen ging naar Michiel Huzen van AG’85. Hij liep 39.37. Bij de dames ging de overwinning naar de plaatselijke favoriet Sandra Pasman. De AG-atlete liep  een tijd van 45.32 en won hiermee ook de prijs voor de snelste vrouw van Nieuwleusen. Tweede werd haar plaatsgenoot Christine Mulder met een tijd van 47.44. Yvonne Slendebroek uit Kampen kwam als derde dame over de streep, zij liep 50.36 minuten.

Bij de GAP Run, de wedstrijd over 5 km, was de overwinning voor Gertin Roke uit Arriën. Met een tijd van 16.40 was hij elf seconden sneller dan de nummer twee AG’er Kasper Bisschop uit Staphorst. André Plette uit Oosterwolde werd met 16.56 derde. De prijs voor de snelste man van Nieuwleusen ging naar Michiel Veldman. De atleet van AG’85 liep een tijd van 18.32. De Zwolse Tess Boekema was de snelste van de dames, zij finishte in 18.52. Ine Strijker uit Ruinen werd tweede met 19.28 en de derde plaats was voor Yvonne Meijer uit Witharen met 19.36. Marit Nijdam won de prijs voor de snelste vrouw van Nieuwleusen. De atlete van AG’85 liep 22.00 minuten.

De jeugd t/m 12 jaar liep de Payned Jeugdrun, een wedstrijd over 1 mijl. Van de jongens was Roan Ganzeboer uit Nieuwleusen de snelste. Hij zette een tijd van 5.46 op de klokken en won hiermee ook de prijs voor snelste jongen van Nieuwleusen. Met een tijd van 6.04 was Maud Visscher uit Holwierde het eerste meisje. De prijs voor het snelste meisje uit Nieuwleusen ging naar Loïs Kamerman, zij liep 6.57.

De Schagen Infra Jeugdrun, de wedstrijd over 2 mijl, was voor de jeugd t/m 16 jaar. Evenals vorig jaar wist Bas de Jong uit Zwolle deze te winnen. Hij klokte een tijd van 11.13. De prijs voor de snelste jongen van Nieuwleusen ging naar Jarmo Visscher, hij liep 15.02 minuten. Van de meiden was Lisa Smeenk uit Nieuwleusen de snelste. Met een tijd van 14.57 won zij ook de prijs voor het snelste meisje van Nieuwleusen.

Voorafgaand aan de wedstrijden liepen 23 kinderen de Unicef Kidsrun, een sponsorloop op een parcours van 400 meter. Een uur lang liepen de kinderen zoveel mogelijk rondjes. Dit bracht bijna 600 euro op voor Unicef.

De organisatie, Bos Bedden Loopgroep AG’85, kijkt terug op een geslaagde editie hoewel er wel op meer deelnemers was gerekend. Wellicht was dit te wijten aan de warmte. Veel dank is verschuldigd aan alle vrijwilligers en de sponsors.

Klik hier voor alle uitslagen

Klik hier voor de foto's van Angelique Haan

Klik hier voor de foto's van Marcel van Saltbommel