Hoofdsponsors Oranjeloop:

Sponsors Oranjeloop:

Vrienden van de Oranjeloop:

Klok Dakkapellen

Mulder Zaken Op Orde

Schildersbedrijf William Bredewold

Jellema Automatisering

Administratiekantoor JJ Koerhuis

 

 

Zevende editie Oranjeloop zeer geslaagd

De Oranjeloop in Nieuwleusen was met ruim 500 deelnemers een zeer geslaagd begin van de Oranjefeesten in Nieuwleusen. Organisator Bos Bedden Loopgroep AG ’85 kijkt dan ook met een tevreden gevoel terug op de zevende editie. De weersomstandigheden waren prima hoewel veel deelnemers het benauwd vonden. Speaker Herman Weening hield het publiek vakkundig op de hoogte van de wedstrijden op het gecertificeerde parcours.

Bos Bedden Run
Het hoofdnummer, de Bos Bedden Run over 10 km werd met overmacht gewonnen door Jef Poelman uit Hoogeveen. Hij legde de vier ronden af in een tijd van 33.57 minuten. Tweede werd Maarten Nieuwenhuis uit Zwolle met 36.22. Zijn plaatsgenoot Frank Eikenaar legde beslag op de derde plaats met een tijd van 38.00 minuten. De prijs voor de snelste Nieuwleusenaar ging naar Michiel Huzen van AG ’85. Bij de dames was Sarah-Lynn Reuver uit Wijhe veruit de snelste. Met een tijd van 39.47 was zij bijna twee minuten sneller dan de nummer twee, Lieve Tollet uit Zwolle, die een tijd van 41.41 klokte. Janneke Molenhuis uit Meppel kwam als derde dame over de meet. Zij finishte in 43.38 minuten. Snelste Nieuwleusense was Christina Mulder.

GAP Run 5 km
Nick Marsman uit Ommen was naar Nieuwleusen gekomen om het parcoursrecord van de GAP Run over 5 km aan te vallen. Dit stond op 15.37 en werd vorig jaar door Erik Driessen uit Vollenhove gelopen. Met drievoudig 10 km-winnaar Erik Leusink uit Punthorst in zijn kielzog, werd er hard gestart. Marsman slaagde in zijn missie door te finishen in 15.35. Leusink liep 15.53 en de derde plaats werd opgeëist door Willard Bredewold uit Zwolle met een tijd van 16.38 minuten. Aline Kootstra uit Dalfsen was de snelste dame. Zij passeerde de meet na 19.05 minuten. Tweede werd Wilma van der Geer uit Zwolle met een tijd van 19.37. Net voor Marieke ten Brinke die als derde dame de streep passeerde in een tijd van 19.43 minuten.

Unicef Peuter Run en Unicef Kids Run 
De Oranjeloop begon met wedstrijden voor de jeugd. De keuze om de Unicef sponsorloop te vervangen door de Unicef Peuter Run voor kinderen t/m 4 jaar en de Unicef Kids Run voor kinderen t/m 9 jaar pakte goed uit. Ruim 100 kinderen renden een wedstrijd over 200 of 500 meter. Hierbij werden de deelnemertjes van ludiek commentaar voorzien door speaker Henk Borgmeijer. De 200 meter werd gewonnen door Samuel Veldman bij de jongens en Carmen Knol bij de meisjes. De 500 meter werd gewonnen door Per Bakker uit Zwolle. Van de meisjes was Ize Diepman uit Lemelerveld de snelste.

Schagen Infra Jeugd Run
De Schagen Infra Jeugdrun ging over 1 mijl voor kinderen t/m 12 jaar en 2 mijl voor de jeugd t/m 16 jaar. De 1 mijl werd gewonnen door Len Bakker uit Zwolle in 5.53 minuten. Van de meisjes was Jasmijn Lamberink uit Gramsbergen de snelste met een tijd van 6.43 minuten. De 2 mijl werd gewonnen door Bas de Jong uit Zwolle. Hij verbeterde zijn eigen parcoursrecord met maar liefst 1 minuut tot 9.46. Snelste meisje was Wieteke Terlouw uit Hardenberg.

Teamloop
Behalve dat er bij de jeugd ook verschillende voetbalteams meeliepen kon er op de 5 km door bedrijven, sportteams en vriendengroepen meegedaan worden met de Teamloop. Team Usain Bolt won de eerste prijs. Kv d' Ommerdieck werd tweede en Schagen Infra legde beslag op de derde plek.

Klik hier voor alle uitslagen

Klik hier voor de foto's van Marcel van Saltbommel

Klik hier voor de foto's van Frederiek de Boer